Coaching

Coaching is een zeer effectieve methode om te komen tot bewustwording, zelfkennis, zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om patronen te doorzien, uit je comfort zone te stappen, nieuwe strategieën en ander gedrag te creëren en je doelen te bereiken. Je bent in staat om je goed te voelen, ongeacht de omstandigheden.

Door coaching krijg je inzicht in je eigen gedrag, emoties, talenten, overtuigingen, wensen en passie. Het lukt je om doelen te stellen en weer in je kracht te staan, aan het roer van je eigen leven en loopbaan. Het doel is je toegang te geven tot je eigen potentieel en kracht, en daarmee ook tot een succesvol, bevredigend en gelukkig (werkzaam) leven.

Voor wie?

Coaching is geschikt voor iedereen in perioden van uitdaging en reflectie, bij het vastlopen in een probleem, relatie of situatie, zowel in de privé- als in de werksfeer. Voor iedereen die voor een moeilijke keuze staat, problemen, stress of levens- of loopbaanvragen heeft, of een steuntje in de rug of duwtje in de juiste richting kan gebruiken.

Werkwijze

Een coachtraject begint met een intake gesprek, om kennis te maken en om te ervaren of er een klik is. We bespreken wat ik voor je kan betekenen, welke hulpvraag/ontwikkelvraag je hebt, op welke punten er gecoacht zal worden en welke inbreng er van jou verwacht wordt.

Samen bepalen we vervolgens de (leer)doelen voor het coachtraject. We bespreken waar je staat, wat je zou willen veranderen, wat je belangrijk vindt, waar je naartoe wilt, wat je tegenhoudt en hoe je in beweging kunt komen.

Vervolgens maken we samen een plan van aanpak om de touwtjes weer in handen te nemen, blokkades op te heffen, de problemen de baas te worden en je doelen te realiseren.

In de coachingsessies krijg je de ‘tools’ om je doelen te bereiken. Naast gesprekken zullen verschillende technieken, interventies, denkwijzen, hulpmiddelen en creatieve werkvormen worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan: oefeningen, meditaties, visualisaties en (creatieve) huiswerkopdrachten. Tussentijds evalueren we je voortgang.

We sluiten het traject af met een eind-evaluatie, waarbij we bekijken of de persoonlijke ontwikkeling en doelstellingen zijn bereikt zoals vastgelegd in het plan van aanpak.

Toepassingsgebieden Coaching

Coaching kan in een groot aantal situaties effectief ingezet worden.

Een aantal voorbeelden:
* angsten en fobieën
* depressie
* burn-out problematiek
* stress en stresspreventie
* loopbaanvraagstukken en loopbaanontwikkeling
* persoonlijke ontwikkeling
* traumatische ervaringen
* afleren van ongewenst gedrag
* oplossen van complexe persoonlijke problemen
* maken van keuzes
* opheffen van persoonlijke blokkades, belemmeringen en valkuilen
* toegang krijgen tot eigen potentieel en kracht
* verbeteren van communicatie
* vergroten assertiviteit
* verbeteren van motivatie, zelfvertrouwen en prestatie
* verhogen persoonlijke effectiviteit
* verbeteren personal performance
* loskomen van voorbijtrekkende emoties, gedachten en overtuigingen
* verbeteren kwaliteit van leven en werken