Training

Training is een effectieve manier om nieuwe vaardigheden en gedrag aan te leren. Trainingen geven nieuwe inzichten, ontwikkelen talenten, openen nieuwe perspectieven en bieden nieuwe mogelijkheden.

De trainingen van Markest zijn flexibel van opzet en worden in overleg en op maat gemaakt, met de juiste balans tussen theoretische kennis en praktijk oefeningen. Centraal staan bewustwording, zelfreflectie en verandering van houding en (professioneel) gedrag. Alle trainingsprogramma’s zijn actueel, effectief en direct toepasbaar.

Alle trainingen van Markest zijn gericht op persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling. Bij teamtraining ligt de nadruk op samenwerking en het optimaal benutten van ieders kwaliteiten ten behoeve van het team en de organisatie.

Ook zijn er mogelijkheden voor verdiepingstrajecten en training-on-the-job, eventueel in combinatie met coaching. Een andere variant is om één-op-één en ‘on-the-job’ in de dagelijkse praktijk getraind te worden.

Markest verzorgt zowel trainingen voor een dag of een dagdeel, als meerdaagse trainingen. Zowel incompany als op externe locatie.

Voor wie?

Training bij Markest is geschikt voor particulieren en professionals en ook voor ondernemers en teams van organisaties in de profit en non-profit sector.

Werkwijze

De eerste stap is een (telefonisch) intake gesprek, waarin naast een korte kennismaking wordt besproken wat de ontwikkelvraag, de (leer)doelen en de verwachtingen van de deelnemer zijn. De cursist ontvangt voorafgaand aan de training meestal een voorbereidingsopdracht die in de training wordt besproken.

Op basis van het intake gesprek wordt een op-maat-gemaakte trainingsopzet voorgelegd, die we gezamenlijk bespreken. Indien nodig scherpen we daarna de trainingsopzet verder aan. Als de opzet van de training akkoord is, wordt de training schriftelijk bevestigd en ingepland.

Tijdens de trainingen wordt gewerkt in kleine groepen, met veel aandacht voor praktische vaardigheden en oefenen met door de cliënt ingebrachte praktijkvoorbeelden en cases. Zelfreflectie en interactie met de trainer en de medecursisten staan centraal. Iedere deelnemer krijgt persoonlijk feedback, aanknopingspunten en tools om direct in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Na afloop van de training sluiten we af met een eind-evaluatie over de training en de behaalde doelstellingen.

Toepassingsgebieden Training

Trainingen zijn geschikt voor het aanleren van nieuwe vaardigheden en gedrag op tal van gebieden.

Een aantal voorbeelden:
* Effectieve communicatie
* Personal Performance
* Presenteren
* Effectief solliciteren
* NLP introductie workshop
* Teamwork en samenwerking
* Persoonlijke- en professionele effectiviteit
* Persoonlijk leiderschap
* Coachend managen
* Timemanagement
* Mindfulness